Hoe kies ik het beste squashracket?

Het kiezen van het juiste racket voor de squash dat echt bij u past lijkt moeilijk, maar met de juiste hulp hoeft dat niet zo te zijn. Belangrijke persoonlijke punten om naar te kijken zijn techniek, snelheid, kracht, manier van spelen (speelstijl) en uw spelniveau.

Waar dient u bij een squash sport racket naar te kijken? Squash rackets onderscheiden zich door de volgende eigenschappen:

Bladgrootte van het squash racket:

Een groter blad van een squashracket heeft ook een grotere sweetspot (de beste plek om de squashbal te raken). Hoe groter de sweetspot, hoe makkelijker het is om de bal op de juiste plek te raken. Daarnaast resulteert een grotere sweetspot ook in meer power. Het nadeel is echter dat u minder controle heeft.  

Squashracket balans:

Hoe meer het gewicht in de top van het squash racket zit, dus een headheavey balans, hoe harder u kunt slaan. Alleen maakt dit het racket wel langzamer. Het tegenovergestelde is een headlight racket. Dit type racket is veel sneller te bewegen maar heeft minder power. Een even-balanced racket zit tussen deze twee type in.

Squash racket materiaal:

Het materiaal waarvan een squashracket is gemaakt hang samen met de kwaliteit, het gewicht, de duurzaamheid en speeleigenschappen. Rackets zijn in grote lijnen gemaakt van aluminium, composiet of grafiet. Een aluminium racket is zwaarder, weegt meer en is goedkoper. Dit is geschikt voor de beginnende speler. Een composite en vooral een gravite racket wordt steeds lichter. 

Squashracket merken:

Er zijn verschillende merken die goede rackets maken en daar veel ervaring mee hebben. Op deze site van Squashplanet vindt u altijd een racket dat goed bij u past en dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Bekijk alle rackets op Squashplanet. Een van de grootste merken in de Squash is Dunlop. Dunlop heeft een grote collectie squashrackets. Daarnaast vindt u bijvoorbeeld ook rackets van VictorAshaway en Slazenger in deze shop. 

 Racket gewicht:

Wanneer een racket lichter is, kunt u deze makkelijker en dus sneller bewegen. Dit verhoogt de snelheid en zorgt voor minder verzuring en dus energie verlies. Daarnaast krijgt u meer controle. Omdat er minder gewicht tegen de bal komt, moet u zelf wel harder slaan. Dit kost weer wat meer kracht en energie. Daarnaast zorgt een zwaarder racket voor meer stabiliteit wanneer de bal wordt geraakt. Het heeft racket heeft namelijk meer massa. 

Type squashracket:

Closed Throat - Het belangrijkste kenmerk van een gesloten throat is dat ze een kleiner en dichter snarenbed hebben. Dit kleinere snarenbed zorgt er voor dat het raakvlak van het squash racket kleiner wordt. Met een kleiner raakvlak haalt u meer precisie en controle uit uw squash slagen.


Open Throat / teardrop – Het grootste voordeel van deze vorm van het squash frame is dat de sweetspot / het raakvlak groter is wat weer resulteert in meer vermogen. Dit meer vermogen betekend dat u de squashbal gemakkelijk hard weg kan slaan.


Hybrid – Hybride frames zijn het resultaat van het combineren van zowel open throat en gesloten throat squash rackets. Hybride squashframes behouden de druppelvorm zoals die op open throat racket, maar ook een klein driehoekig gevormde werk gezien op gesloten throat rackets. Het resultaat is een racket die een goede combinatie van kracht en controle biedt en is geschikt voor spelers op zoek naar allround squash racket.

 

Al deze informatie is te vinden bij de rackets op Squashplanet. Hiermee kunt u dus gemakkelijk zelf het juiste racket kiezen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de klantenservice voor al uw vragen.

* Incl. BTW